Dokuz Eylül Üniversitesi Çok Boyutlu Enfeksiyonlar ve Lyme Hastalığı Araştırma ve Uygulama Merkezi toplum sağlığına yönelik bilgilendirme toplantılarına başladı.

Yayınlanma Tarihi: 19-04-2025

Dokuz Eylül Üniversitesi Çok Boyutlu Enfeksiyonlar ve Lyme Hastalığı Araştırma ve Uygulama Merkezi toplum sağlığına yönelik bilgilendirme toplantılarına başladı. İlk toplantı, “Et ve Süt Ürünlerinde Gıda Güvenliği ve Gıdalardan Bulaşan Enfeksiyonlar” temasıyla Rektörlük Yerleşkesi Bordo Salon’da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Çavdar yaparken oturum başkanlığını Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vildan Avkan Oğuz ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Bulut üstlendi. Toplumsal Katkı Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İlkin Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte alanında uzman isimler önemli bilgi paylaşımlarında bulundu.  Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü’nden Doç. Dr. Nuray Gamze Yörük “Et ve Süt Ürünlerinde Gıda Güvenliği” konusunu ele alırken Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Muammer Çelik “Et ve Süt Ürünlerinde Bulaşan Enfeksiyonlar”, Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi İlkin Yılmaz ise “Besin İntoleransı” konusuna dikkat çekti.  Katılımcılar et ve süt ürünlerinde gıda güvenliği ve gıda güvenliği ihlallerinden kaynaklanan hastalıklar ile et ve süt gibi çeşitli besin gruplarına özgü besin intoleranslarına yönelik bilimsel yaklaşımlarla zenginleştirilmiş güncel bilgilere erişme fırsatı buldu.