DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
TOPLUMSAL KATKI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Başlangıç Hükümleri
Amaç
MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Dokuz Eylül Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğünün amaçları, faaliyet alanları, organları, bu organların görevleri ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönerge; Dokuz Eylül Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğünün amaçları, faaliyet alanları, organları, bu organların görevleri ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak
MADDE 3- (1) Bu yönerge 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu madde 12, madde 14, Ek Madde 35 ile Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4- (1) Bu yönergede geçen;
ç) Koordinatör: Toplumsal Katkı Koordinatörünü,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Koordinatörlüğün Amaçları ve Faaliyet Alanları
Koordinatörlüğün amaçları
MADDE 5- (1) Koordinatörlüğün amaçları şunlardır:
Koordinatörlüğün faaliyet alanları
MADDE 6- (1) Koordinatörlüğün faaliyet alanları şunlardır:
ç) Toplumsal katkı süreçlerinin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri ile bütünleştirilmesini desteklemek,
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Koordinatörlüğün Organları ve Görevleri
Koordinatörlüğün organları
MADDE 7- (1) Koordinatörlüğün organları şunlardır:
ç) Birim Toplumsal Katkı Faaliyetleri Sorumluları.
Koordinatör ve Koordinatör Yardımcıları
MADDE 8- (1) Koordinatör, Üniversitenin öğretim elemanları arasından Rektör tarafından 3 (üç) yıl için görevlendirilir ve görevlendirildiği usul ile görevden alınabilir. Görevi sona eren Koordinatör yeniden görevlendirilebilir. Koordinatör, Koordinatörlüğün tüm faaliyetlerinden Rektör’e karşı sorumludur.
(2) Koordinatör yardımcısı, koordinatörlüğün faaliyet alanlarında çalışmaları bulunan öğretim elemanları arasından koordinatörün önerisi ile Rektör tarafından görevlendirilir. Koordinatörlükte en fazla iki koordinatör yardımcısı görev yapar. Koordinatörün görevi sona erdiğinde, koordinatör yardımcılarının da görevleri sona erer.
Koordinatörün ve koordinatör yardımcılarının görevleri
MADDE 9- (1) Koordinatörün görevleri şunlardır:
ç) Koordinatörlüğün idari işlerini yürütmek, gerekli koordinasyon ve denetimi sağlamak,
(2) Koordinatör yardımcılarının görevleri şunlardır:
Koordinasyon Kurulunun Oluşumu ve Görevleri
MADDE 10-(1) Koordinasyon Kurulu; Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Toplumsal Katkı Koordinatörü, Kalite Koordinatörü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanından oluşur. Koordinasyon Kurulu yılda en az 1 (bir) kez Rektör Yardımcısı başkanlığında olağan olarak toplanır. Koordinatörlük, gerekli durumlarda Kurulu toplantıya çağırabilir.
(2) Koordinasyon Kurulunun görevi; Koordinatörlük tarafından dönemsel olarak sunulan çalışma raporlarını değerlendirmek ve Üniversitenin stratejik planı doğrultusunda Koordinatörlüğün çalışmalarını yönlendirmektir.
Birim Toplumsal Katkı Faaliyetleri Sorumluları ve Görevleri
MADDE 11-(1) Birim Toplumsal Katkı Faaliyetleri Sorumluları, toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında birimler adına veri akışı ve iletişimi sağlamak üzere, ilgili birimin üst yöneticisi tarafından görevlendirilen temsilcilerdir. Birim Toplumsal Katkı Sorumluları ile Koordinatörlük her eğitim-öğretim yarıyılında en az 1 (bir) kez olmak üzere Koordinatör başkanlığında olağan toplanır. Koordinatörlük, gerekli durumlarda Birim Toplumsal Katkı Faaliyetleri Sorumlularını toplantıya çağırabilir.
(2) Birim Toplumsal Katkı Faaliyetleri Sorumlularının görevleri şunlardır:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Personel ihtiyacı
MADDE 12- (1) Koordinatörlüğün akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanun’un 13. maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.
Yürürlük
MADDE 13- (1) Bu Yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 14- (1) Bu Yönerge hükümlerini Rektör yürütür.